«Молодь за безпеку дорожнього руху!»

2018-09-14

/Files/photogallery/1103/IMG_20180914_104635.jpg

Аналіз

проведення Тижня безпеки життєдіяльності

на тему «Молодь за безпеку дорожнього руху!»

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Великоскельовському НВК КЗ «Павлівське НВО» з 10 по 14 вересня пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху «Молодь за безпеку дорожнього руху».

Відповідно до тематики Тижня в школі проводилися ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

На загальношкільній лінійці «Дитинству – безпечні дороги» вчитель основ здоров’я Кулик О.А. та учні 8 кл. ознайомили присутніх з історією виникнення Правил та необхідністю їх дотримання. Цікавинкою була інтерпретація значень дорожніх знаків щодо шкільного життя. Також було представлено план заходів у рамках Тижня.

Протягом тижня школярі відвідали тематичну виставку літератури «Моя безпека на дорозі», підготовлену бібліотекарем школи Швець Л. П. Також було проведено бібліотечний урок «Безпека – це життя людини, безпека – це наше майбуття»(1-9 класи).

Учні брали активну участь у конкурсі малюнків та плакатів «Молодь за безпеку дорожнього руху».

Переможцями конкурсу малюнків стали:

І місце - Ярошенко Віктор, учень 4 класу (класний керівник Іщенко І.І.),

ІІ місце – Бабич Каміла, учениця 2 класу (класний керівник Григоренко Т.А.),

ІІІ місце – Коряченко Ірина, учениця 5 класу (класний керівник Швець А.С).

Переможцями конкурсу постерів стали учні 5 класу (класний керівник Швець А.С). за цікавий та оригінальний колаж.

Класоводами 1-4 класів (Іщенко І. І., Швець О.О., Бурлакою С. А, Григоренко Т. А.) було проведено цікавий виховний захід «Країна дорожніх знаків», де діти отримали цікаві факти про дорожні знаки та їх походження.

Цікаво та змістовно відбулася вікторина «Дисципліна на дорогах – запорука безпеки»(4-7 класи), яку підготувала вчитель основ здоров’я Кулик О.А. У вікторині приймали участь дві команди «Пішоходи» та «Пасажири», кожна з яких показала свої знання з правил дорожнього руху». На завершення всі учасники отримали заохочувальні призи – наклейки з зображенням дорожніх знаків.

Щоб закріпити набуті знання, дітям було проведено практичне заняття «Знаю, вмію, врятую» (5-9 класи) медичною сестрою Богошурою В.В.

Проведення Тижня було насичене різноманітними видами робіт. Класні керівники також щоденно проводили заходи різні за змістом і формою, а саме: бесіди, диктанти, ігри, вікторини, виховні години, практичні заняття з першої медичної допомоги, тестування, перегляди відео- та мультиплікаційних фільмів, диспути, конкурси малюнків та ін.

Заходи під час проведення тижня пройшли на належному рівні та допомогли дітям отримати знання щодо безпеки життєдіяльності.

Педагог-організатор
Швець О.О.

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930